W3C

Media Advisory

W3C fyller 20 år

Födelsedagssymposium i oktober fokuserar på möjligheter och utmaningar för den framtida webbenhttp://www.w3.org/ -- 18 juni 2014 -- I oktober 1994 skapade Tim Berners-Lee World Wide Web Consortium (W3C) för att leda webben till sin fulla potential. För att fira denna födelsedag inbjuder nu W3C alla webbintressenter till ett W3C20 Anniversary Symposium: The Future of the Web, för att diskutera hur vi tillsammans kan:

Registrering har nu öppnats för detta 3-timmars-symposium, i Santa Clara, Kalifornien, USA.

W3C är stolt att följande talare och paneldeltagare har bekräftats:

Evenemang W3C20 har fått viktigt stöd från sponsorerna Intel (Platinum), ICANN (Silver) och John S. and James L. Knight Foundation (Silver).

"Detta symposium kommer att bidra till att engagera webbanvändare och beslutsfattare i näringsliv och offentlig sektor i den typ av diskussioner vi behöver för att förbättra tillgång till Internet, liksom att minska den typ av "e-friktion" som hämmar ekonomisk aktivitet," säger Fadi Chehadé, direktör på ICANN. "ICANN är en del i Internets ekosystem, och stöder därför ivrigt denna typ av dialoger, som bidrar till att vidareutveckla ett säkert, stabilt och tåligt Internet, och därigenom stödja digitala ekonomier i olika länder."

"Webben har transformerat det sätt varpå världen kommunicerar, men dess fulla potential att ge styrka åt olika grupper i världen har ännu inte realiserats. Att säkerställa att alla har digital access, och fullgott stöd för personlig integritet och säkerhet är viktiga förutsättningar för att uppnå webbens mål," säger Michael Maness, biträdande chef för innovation inom journalism och media vid Knight Foundation. "Detta arrangemang, W3C20, kommer att bidraga till att belysa den framtida webben, och styra oss i en riktning som tacklar dessa utmaningar."

Viktiga punkter

Vad Symposium och galamiddag om webbens framtid, för att fira W3C:s tjugoårsdag.
Vem Tim Berners-Lee, ett program med framstående webbpersoner. Alla inbjuds att deltaga. Registrering har öppnat.
Var Santa Clara Marriott, Santa Clara, Kalifornien, USA. Symposiet kommer även att direktsändas som strömmande media.
När 29 oktober 2014. Symposium klockan 3-6pm PDT. Middag klockan 7:30-10:00pm PDT.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C är ett internationellt konsortium där konsortiets medlemmar, en heltidsanställd stab och andra intresserade arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C:s huvudsakliga verksamhet är att ta fram webbstandarder samt riktlinjer, råd och anvisningar som säkerställer webbens långsiktiga tillväxt. Den öppna webbplattformen är ett viktigt fokus för arbetet. Fler än 380 organisationer är medlemmar i konsortiet. W3C drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan, Beihang University i Kina, samt har ytterligare regionala kontor världen runt. Mer information finns på http://www.w3.org/

Mediakontakt

Ian Jacobs, <w3t-pr@w3.org>, +1.718 260 9447