W3C

World Wide Web Consortium firar sin tioårsdag med ett specialevenemang i december

Kontaktpunkt Amerika och Australien --
Karen Myers, <karen@w3.org>, +1.617.253.5509 eller +1.978.502.6218
Kontaktpunkt Europa, Afrika and Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Kontaktpunkt Asien --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170
(finns även på engelska, franska och japanska)

http://www.w3.org/ -- 13:e oktober 2004 -- World Wide Web Consortium (W3C) firar sin tioårsdag med ett symposium den 1:e december 2004, på Boston's Fairmont Copley Plaza hotel. Detta heldagsevenemang innehåller presentationer av och diskussioner med kända personer från hela världen vars bidrag har varit kritiska för webbens framväxt, gjort den till en infrastruktur som är öppen och tillgänglig för alla, och hjälpt till att få webben att realisera sin fulla potential. Deltagande i detta evenemang är i huvudsak avsett för W3C:s medlemmar och inbjudna gäster, men innehållet i dagens föreläsningar och presentationer kommer att göras allmänt tillgängliga.

VAD: World Wide Web Consortium firar sin tioårsdag med ett symposium

Detta evenemang består av föreläsningar, diskussioner och paneldebatter, med fokus på personliga utblickar, av de människor som var med då det skedde, på hur webben skapades; varför World Wide Web Consortium skapades; dess roll idag i att leda webben mot sin fulla potential; och utblickar om vad webben blir i framtiden.

VEM: Kända personer från webbvärlden, W3C:s stab, W3C:s medlemmar och inbjudna gäster

Programmet börjar med ett öppningsanförande av MIT:s chef Dr. Charles Vest, som hade en nyckelroll i arbetet med att locka W3C till MIT -- W3C:s första värd-universitet. Sir Timothy Berners-Lee, KBE, webbens uppfinnare och grundare av World Wide Web Consortium, återförenas med vänner, tidigare kollegor och deltagare i det inledande tekniska arbetet att skapa webben, och de kommer att ge sina personliga bilder och berättelser om hur det hela startade. Robert Metcalfe, Ethernets uppfinnare, grundare av 3Com Corporation, och nu i ledande roll i Polaris Venture Partners, kommer att vara denna dags moderator, och introducera efterföljande paneler och talare, som alla kommer att belysa hur webben har påverkat näringslivet, vetenskapsvärlden, utbildning, samhälle och kultur.

Deltagare som Jean-Francois Abramatic, produktchef på ILOG, och Michael Cosnard, chef för INRIA Sophia-Antipolis och även chef för ERCIM, ger ett europeiskt perspektiv på webben och dess effekter på samhället, och på W3C. Denis Lacroix, produktutvecklingschef på Amadeus, Takeshi Natsuno, chef för Multimedia Services Department på NTT DoCoMo, Tim O'Reilly, grundare och VD för O'Reilly Media, och William (Bill) Ruh, Global Practice Director på Cisco Systems, beskriver webben ur ett internationellt industri- och näringslivsperspektiv. Ytterligare talare har inbjudits, och information om dessa kommer successivt att anslås på W3C10:s webbsida.

NÄR: 1:e december 2004

VAR: Fairmont Copley Plaza hotel, Boston, Massachusetts, USA

Gratulationskort

Alla inbjudes att gratulera W3C på sin tioårsdag genom att skicka ett offentligt gratulationskort.

W3C10:s sponsorer

World Wide Web Consortium framför sitt tack till "W3C10 Platinum sponsor" MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL), och till alla medlemsorganisationer, media och andra sponsorer som välvilligt bidragit med stöd, ekonomiskt eller in-natura, så att W3C:s tioårsfirande blir en lyckad tillställning.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C skapades för att leda webben till sin fulla potential, genom att utveckla gemensamma protokoll som bidrar till webbens utveckling och säkrar dess interoperabilitet. W3C är ett internationellt industri-konsortium som drivs gemensamt av MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan. Bland de tjänster som konsortiet erbjuder finns t.ex. databaser med information om webben, riktat till såväl utvecklare som användare, och olika prototyper och exempeltillämpningar, som demonstrerar användandet av ny teknologi. Idag är närmare 400 organisationer medlemmar i konsortiet. Mer information finns på http://www.w3.org/