W3C

W3C framträder på WWW2005 i Japan

Presentationer om web-standarder och "STAR"-sessioner ger deltagare fördjupad kunskap

Kontaktpunkt Amerika, Australien --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 eller +1.617.253.2613
Kontaktpunkt Europa, Afrika och Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Kontaktpunkt Asien --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(finns även på engelska, franska och japanska)

http://www.w3.org/ -- 12 april 2005 -- För första gången ger World Wide Web Consortium (W3C) tre speciella sessioner om "State of the Art" (STAR) som del av sitt spår i den fjortonde International World Wide Web Conference (WWW2005) den 10-14 maj 2005, i Chiba, Japan. WWW2005 arrangeras av Keio universitet, och är den senaste i raden av konferenser organiserade av International World Wide Web Conference Committee. Denna oberoende konferens är det arrangemang där W3C ger en fullständig beskrivning av sitt pågående arbete.

STAR-sessionerna ger konferensdeltagare ett tillfälle att ta del av hur webbstandarder används i praktiken inom områden som Web Services, internationalisering och webbtillgänglighet. Sessionerna leds av personer från W3C:s tekniska stab och av W3C-medlemmar som arbetar med framtagande och användning av dessa standarder. Sessionerna har som mål att ge deltagare den information de behöver för att tillämpa W3C-teknologier.

Förutom sessioner som betonar dagens "best practices", ger W3C även sessioner som fokuserar på framtida riktningar och användning, bl.a. i form av paneldiskussioner om den mobila webben, XML:s framtid, och sambandet mellan den semantiska webben och personlig integritet. Inom ramen för dessa sessioner lyfts nya möjligheter fram, baserade på ideer från webbutvecklarsamfundet.

Online-registrering kan ske på WWW2005:s webbplats, och ger möjlighet att registrera sig för enskilda dagar eller för för hela arrangemanget. Konferensprogrammet finns publicerat, bl.a. spåret med presentationer av artiklar, programmet för "Developer's Day", och Tutorials samt Workshops.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C skapades för att leda webben till sin fulla potential, genom att utveckla gemensamma protokoll som bidrar till webbens utveckling och säkrar dess interoperabilitet. W3C är ett internationellt industri-konsortium som drivs gemensamt av MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan. Bland de tjänster som konsortiet erbjuder finns t.ex. databaser med information om webben, riktat till såväl utvecklare som användare, och olika prototyper och exempeltillämpningar, som demonstrerar användandet av ny teknologi. Fler än 350 organisationer är medlemmar i konsortiet. Mer information finns på http://www.w3.org/