W3C

World Wide Web Consortium öppnar indiskt kontor

W3C kopplar webbstandarder till snabbt växande tekniskt nav

Kontaktpunkt, Asien och Australien --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 eller +1.617.253.2613
Kontaktpunkt Europa, Afrika, Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Kontaktpunkt Asien --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(finns även på engelska, franska, japanska och Hindi; se även på andra språk)


http://www.w3.org/ -- 27 oktober 2005 -- World Wide Web Consortium (W3C) meddelar att dess indiska kontor öppnas den 10 november 2005. Kontoret är placerat på Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC) i Noida, Indien, och det är det första kontor som öppnats sedan W3C definierade den nya avgiftsstrukturen för organisationer i utvecklingsländer.

Öppningsceremonin sammanfaller med International Conference & Workshop on Web Technologies som går av stapeln den 10-11 november 2005 på Hotel Taj Palace i New Delhi. Bland de som deltar i öppningsceremonin återfinns Steve Bratt, COO på W3C, samt representanter för ledande industrier och forskningsorganisationer i Indien.

Konferensen är ett öppet arrangemang med presentationer från personer från W3C:s stab, bl.a.:

Indiens IT-industri växer kraftigt

Under de senaste tio åren har Indien börjat märkas i den snabbt växande globala IT-indutrin. En studie beställd av Världsbanken har bekräftat att utländska investerare sätter Indien i första rummet vad gäller out-sourcing. Indiska mjukvarubolag tillhandahåller i allt större utsträckning sofistikerade lösningar för e-handel, e-bank, CRM, SCM, telekom, mobilt internet, WAP, nätverksintegration, applikationsutveckling, robotik, inbäddad programvara, mikroelektronik, programvaruutveckling, m.m. Indien har mer än 50% av världens SEI CMM nivå 5 bolag, COPC/ISO klassade kundstödsfunktioner, fler än 150 FoU-institutioner, liksom en av de högsta koncentrationerna av tekniska universitet och högskolor i världen.

C-DAC erbjuder ett nätverk av förbindelser över hela Indien

"Centre for Development of Advanced Computing" (C-DAC), en vetenskaplig institution som lyder under indiska kommunikations och IT-ministeriet, är engagerad i design, utveckling och driftsättning av elektronik och avancerade IT-produkter och tjänster.

C-DAC, som är känt för sin OpenFrame-arkitektur för PARAM-serien av superdatorer, har utvecklat en bred uppsättning teknologier och produkter för naturligtspråkbehandling (NLP), artificiell intelligens (AI), e-inlärande, multimedia, flerspråkiga beräkningar, geomatik, "data warehousing", dataextraktion, digitala och bredbandiga trådlösa nätverk, vetenskaplig modellering och visualisering, hälsovård, telemedicin samt arkiv och kommunikation av bilder.

Om W3C-kontoren

W3C:s medlemmar arbetar med att realisera webbens fulla potential, och W3C samarbetar med regionala organisationer för att främja W3C:s arbete. W3C-kontoren stöder arbetet genom informationsspridning i nationella språk, hjälper till att bredda W3C:s geografiska bas, och uppmuntrar internationellt deltagande i W3C:s aktiviteter. W3C har nu 15 kontor i Australien, Benelux-länderna, Tyskland och Österrike, Finland, Grekland, Hong Kong, Ungern, Indien, Israel, Italien, Korea, Marokko, Spanien, Sverige samt Storbritannien och Irland.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C skapades för att leda webben till sin fulla potential, genom att utveckla gemensamma protokoll som bidrar till webbens utveckling och säkrar dess interoperabilitet. W3C är ett internationellt industri-konsortium som drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan. Bland de tjänster som konsortiet erbjuder finns t.ex. databaser med information om webben, riktat till såväl utvecklare som användare, och olika prototyper och exempeltillämpningar, som demonstrerar användandet av ny teknologi. Nästan 400 organisationer är medlemmar i konsortiet. Mer information finns på http://www.w3.org/