W3C EU IST Logo

W3C arrangerar seminarium om Web Services och semantik

W3C-medlemmar och W3C-personal demonstrerar verkliga lösningar med Web Services

Kontaktpunkt Amerika --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 eller +1.617.253.2613
Kontaktpunkt Europa, Afrika och Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 eller +33.676.86.33.41
Kontaktpunkt Asien --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(finns även på engelska, franska och japanska; dessutom som översättningar till andra språk)



http://www.w3.org/ -- 21 februari 2006 -- W3C inbjuder härmed alla att deltaga i ett seminarium om Web Services med rubriken "Att använda Web Services: från infrastruktur till semantik" ("Using Web services: from infrastructure to semantics"), den 6 mars 2006 i Palais Brongniart, Paris, Frankrike.

Detta arrangemang fokuserar på semantiska utvidgningar av Web Services, och ger konkreta exempel på utmaningar i affärsprocesser och hur de har hanterats genom användning av Web Services. Bland de W3C-medlemmar som demonstrerar lösningar integrerade i affärssystem återfinns Amadeus s.a.s., Canon, France Telecom, och Nokia.

Web Services ändrar sättet att förhålla sig till IT-utmaningar, och hur de löses

Web Services erbjuder standardiserade mekanismer för interoperabilitet mellan tillämpningar som körs på olika plattformar och i olika ramverk. W3C:s arbete med Web Services innefattar bl.a. att konceptualisera infrastrukturen, definiera arkitekturen och skapa de kärnteknologier som behövs för Web Services:

W3C har provat och standardiserat de viktigaste komponenterna i modellen för Web Services, och därmed säkerställs en stabil grundval för tillämpningar. Nu börjar det komma nya och starkare krav på beskrivningsfunktionalitet, och W3C har tagit de första stegen mot att använda semantiska tekonologier ovanpå kärnteknologierna.

Användningsfall och tillämpningerfarenhet bildar utgångspunkt för semantikintegration

Inom ramen för detta seminarium -- "Web Services and Semantics Seminar" -- visas användning av Web Services inom verkliga scenarier, och ges illustrationer av hur semantik införs. Presentationer om tillämpningar baserade på Web Services ges av ledande industrier, utvecklare och användare, liksom av personal från W3C. Arrangemanget är helt avgiftsfritt, men registrering krävs. Ett webb-baserat registreringsformulär har publicerats, liksom seminariets hemsida.

Om projektet "Web Services and Semantics" (WS2)

Projektet Web Services and Semantics (WS2) (IST-FP6-004308), som är en s.k. "specific support action" (SSA) inom IST:s FP6-ramverk, kommer att arbeta under två års tid, från juli 2004 till juni 2006, med inriktning på att sprida information om Web Services och arbeta med integration av semantik. Målet med projektet är att öka medvetenheten i Europa om Web Services, stimulera till medverkan i standardiseringsarbetet, och påbörja integration av semantik med Web Services. Projektet WS2, som leds av W3C:s europeiska värd, ERCIM, stöder arbetet med informationsspridning och tekniskt arbete med vanliga Web Services liksom med Semantic Web Services. WS2-projektet stöds finansiellt genom den Europeiska Unionens sjätte ramprogram.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C är ett internationellt konsortium där konsortiets medlemmar, en heltidsanställd stab och andra intresserade arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C:s huvudsakliga verksamhet är att ta fram webbstandarder samt riktlinjer, råd och anvisningar som säkerställer webbens långsiktiga tillväxt. Fler än 400 organisationer är medlemmar i konsortiet. W3C drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan, samt har ytterligare regionala kontor världen runt. Mer information finns på http://www.w3.org/