W3C

World Wide Web Consortium öppnar kontor i Kina

W3C välkomnar tekniska experter i en snabbt växande ekonomi att delta i standardisering

Kontaktpunkt Amerikas, Australia --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 eller +1.617.253.2613
Kontaktpunkt Europa, Afrika och Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 eller +33.676.86.33.41
Kontaktpunkt Asien --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(finns även på engelska, franska, japanska, och förenklad kinesiska; dessutom översättningar till andra språk)



http://www.w3.org/ -- 4 april 2006 -- World Wide Web Consortium (W3C) meddelar att dess kinesiska kontor öppnar den 27 april 2006. Genom detta nya kontor välkomnas kinesiska experter att deltaga i webbstandardisering inom ramen för W3C:s arbete. Kontoret är placerat på Advanced Computing Technologies, School of Computer Science & Engineering vid Beihang-universitetet i Beijing, Kina.

En öppningsceremoni markerar starten på två dagar med presentationer och paneldebatter (27-28 april 2006, på Ruxin Conference Center vid Beihang-universitetet i Beijing). Bland de som deltar i öppningsevenemanget är Dr. Steve Bratt, W3C:s CEO och representanter för ledande industrier och forskningsinstitut i Kina. Företrädare för kinesisk industri och akademi kommer att ge presentationer och personer från W3C:s stab kommer att presentera W3C:s pågående arbeten inom den mobila webben, internationalisering, kraftfulla webbklienter, semantiska webben, och talstyrd webbläsare. Bland talarna dessa dagar återfinns:

Kinas IT-industri växer snabbt

Under senare år har den kinesiska IT-industrin växt med nästan 20% per år. Kinas IT-industri drar till sig såväl inhemska som utländska kunder, vilket lett till att ett flertal kända IT-företag växt fram -- Lenovo, Langchao, UFIDA, Baidu, etc. Då Kinas marknader öppnats, har många multinationella företag startat lokala dotterbolag. Kina deltar i utvecklandet av teknologier inom webbtjänster, gridden, e-handel, e-government, CRM, nätverk, telecom, mobilt Internet och mobil webb, robotik, inbäddad programvara. m.m. Det är en stark kandidat att bli ledande IT-nation i Asien.

Då det finns såväl inhemsk som utländsk efterfrågan, så är det viktigt att webb-industrin i Kina använder internationella standarder, och deltar i arbetet med att ta fram sådana. Erfarenheter från områden som internationalisering och användning av mobila webben bör föras in i internationellt standardiseringsarbete. För att uppnå målet att webben skall nå sin fulla potential, så behöver W3C dra nytta av kinesisk erfarenhet. Genom att öppna ett kontor i Beijing så enrollerar W3C kinesisk forskning, utveckling och industri i arbetet med att ta fram internationella webbstandarder.

"Computer Science & Engineering" vid Beihang-universitetet

Universitetet i Beihang är ett välrenommerat universitet i Kina, med mer än 50 års historia i bagaget. Detta universitet har aktivt arbetat med att bygga upp ett internationellt utbyte med andra akademiska institutioner.

Institutet för "Computer Science and Engineering" vid universitetet i Beihang rankas bland de bästa teknikhögskolorna i Kina och har fler än 130 heltidsanställda lärare. Vid institutet finns ett antal nationella laboratorier. Det har mottagit många utmärkelser, och har publicerar omfattande i internationella publikationer. Dess lärarkår och elever deltar i 138 externa forskningsprojekt. med en total forskningsbudget på mer än 150 miljoner RMB (omkring 15 M € eller 18M$).

Om W3C-kontoren

W3C:s medlemmar arbetar med att realisera webbens fulla potential, och W3C samarbetar med regionala organisationer för att främja W3C:s arbete. W3C-kontoren stöder arbetet genom informationsspridning i nationella språk, hjälper till att bredda W3C:s geografiska bas, och uppmuntrar internationellt deltagande i W3C:s aktiviteter. W3C har nu 16 kontor i Australien, Benelux-länderna, Tyskland och Österrike, Finland, Grekland, Hong Kong, Ungern, Indien, Israel, Italien, Kina Korea, Marokko, Spanien, Sverige samt Storbritannien och Irland.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C är ett internationellt konsortium där konsortiets medlemmar, en heltidsanställd stab och andra intresserade arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C:s huvudsakliga verksamhet är att ta fram webbstandarder samt riktlinjer, råd och anvisningar som säkerställer webbens långsiktiga tillväxt. Fler än 400 organisationer är medlemmar i konsortiet. W3C drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan, samt har ytterligare regionala kontor världen runt. Mer information finns på http://www.w3.org/