W3C

W3C-resultat presenteras på WWW2006 i Edinburgh

W3C-medlemmar och stab presenterar standarder för webbens infrastruktur och användarinteraktion

Kontaktpunkt Amerika, Australien --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 eller +1.617.253.2613
Kontaktpunkt Europa, Afrika och Mellanöstern-
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 eller +33 6 76 86 33 41
Kontaktpunkt Asien --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(finns även på engelska, franska och japanska; dessutom översättningar till andra språk)



http://www.w3.org/ -- 23 maj 2006 -- World Wide Web Consortium (W3C) presenterar senaste resultat och planer för framtiden på WWW2006-konferensen, som äger rum denna vecka i Edinburgh International Conference Centre Edinburgh, Skottland, UK.

W3C-spåret, som är en regelbundet återkommande del av IW3C2:s konferensserie, ger deltagarna en möjlighet att träffa W3C:s tekniska stab och ledare för de olika arbetsgrupperna, samt ger information om senaste utvecklingen av webbteknologier.

Som en uppföljning av de teman som belyses i konferensprogrammet, innehåller W3C-spåret sessioner som visar användning av webbstandarder inom media-området, hälso- och sjukvård och internationell handel, liksom om de nya möjligheter som skapas av nästa fas av Internets och webbens tekniska utveckling.

Deltagare kommer att medverka i många värdefulla sessioner med W3C-experter i specifika områden, såsom tillgänglighet, säkerhet i webbläsare, tillämpningar av den semantiska webben, SVG-grafik, format och presentation av sammansatta dokument, och W3C:s arbete inom den mobila webben. Blan annat ingår ett inslag om infrastrukturen för Web Services och nya XML-verktyg.

Fler än 25 presentationer och paneler erbjuds inom W3C-spåret, som går över dagarna 24-26 maj 2006. W3C inbjuder konferensdeltagare att träffa personer från W3C:s stab och medlemmar, och att deltaga i diskussionerna.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C är ett internationellt konsortium där konsortiets medlemmar, en heltidsanställd stab och andra intresserade arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C:s huvudsakliga verksamhet är att ta fram webbstandarder samt riktlinjer, råd och anvisningar som säkerställer webbens långsiktiga tillväxt. Fler än 400 organisationer är medlemmar i konsortiet. W3C drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan, samt har ytterligare regionala kontor världen runt. Mer information finns på http://www.w3.org/