W3C

Pressinformation

W3C arrangerar seminarium om mobila webben i Paris den 16 November 2006

(finns även på engelska, franska och japanska; dessutom översättningar till andra språk)

http://www.w3.org/ -- 18 oktober 2006 -- World Wide Web Consortium (W3C) annonserar nu ett offentligt seminarium om tekniska lösningar för de speciella utmaningar som uppstår i den mobila webben. Arrangemanget äger rum på L'entrepôt i Paris, torsdagen 16 november 2006.

"Användare kan nå webben när som helst och var som helst, genom att använda mobila apparater, men många webbplatser kan inte erbjuda fullt utbud av innehåll och tjänster eftersom de inte kan stödja den breda uppsättningen apparater som finns i användning", förklarar Philipp Hoschka, ledare för W3C:s mobila satsning ("Mobile Web Initiative"). "W3C:s mobila satsning har redan givit konkreta resultat som hjälper utvecklare att forma sina webbplatser så att de blir tillgängliga för mobila apparater. Detta seminarium erbjuder ett värdefullt tillfälle att diskutera dessa resultat och dagens uppsättning tekniker".

Ökad användning av den mobila webben

Runt om i världen tillbringar användare alltmer tid med att vara on-line -- på fritiden såväl som inom arbetet. I och med att mobila apparater blir alltmer vanliga, såsom PDA:er och mobiltelefoner, så förväntar sig användare att de skall kunna använda webben när de är ute i samhället -- t.ex. för att få information, kontakta andra personer eller göra inköp. De vill ha samma tillgång till information och tjänster, och vill ha samma rika upplevelse av webben, när de är mobila som när de använder en vanlig PC.

W3C:s mobila satsning -- Mobile Web Initiative (W3C-MWI) -- startades 2005 med målet att få den mobila webben att ge en fullödig upplevelse. Arbetet i W3C-MWI fokuseras på att utveckla goda tillämpningsprinciper för "mobileOK"-webbplatser, och att ta fram ramverk för de apparatbeskrivningar som används vid innehållsanpassning.

Resultat från "Mobile Web Initiative" lanseras i Paris

W3C:s seminarium om den mobila webben är ett öppet arrangemang, som fokuserar på resultat som tagits fram inom W3C:s mobila satsning. Bland de bekräftade talarna återfinns representanter från MWI-sponsorer, såsom France Telecom, Jataayu Software, MobileAware, Opera Software, och Vodafone.

W3C arrangerar detta evenemang för att bidraga till informations- och kunskapsspridning till operatörer, innehållsutvecklare och apparattillverkare. Seminarieprogrammet och annan dokumentation från seminariet kommer att göras öppet tillgängligt, och seminariedeltagande är avgiftsfritt.

W3C:s mobila satsning har starkt internationellt stöd

Dagens nitton MWI-sponsorer är nyckelaktörer i den mobila produktionskedjan, innefattande bl.a. leverantörer av författarverktyg, innehållsproducenter, leverantörer av anpassningsverktyg, apparattillverkare, webbläsartillverkare och mobiloperatörer. Sponsorerna är:

Afilias, Argogroup, Bango.net, Drutt Corporation, Ericsson, France Telecom, HP, Jataayu Software, mTLD, MobileAware, Nokia, NTT DoCoMo, Opera Software, TIM Italia, RuleSpace, Segala, Sevenval, Vodafone, och Volantis.

Praktisk information

Datum: 16 november 2006
Tid: från 08:30 till 13:00
Plats:L'entrepôt, 7-9 rue Francis de Pressensé, 75014 PARIS, Frankrike

Deltagande: kontakta Amal El Badraoui (Ketchum) <Amal.ELBADRAOUI@ketchum.fr> eller Marie-Claire Forgue (W3C) <mcf@w3.org> eller registrera via webbformulär.
Kontaktpunkt Amerika och Australien --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 eller +1.617.253.2613
Kontaktpunkt Europa, Afrika och Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33 4 92 38 75 94 eller +33 6 76 86 33 41
Kontaktpunkt Asien --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C är ett internationellt konsortium där konsortiets medlemmar, en heltidsanställd stab och andra intresserade arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C:s huvudsakliga verksamhet är att ta fram webbstandarder samt riktlinjer, råd och anvisningar som säkerställer webbens långsiktiga tillväxt. Fler än 400 organisationer är medlemmar i konsortiet. W3C drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan, samt har ytterligare regionala kontor världen runt. Mer information finns på http://www.w3.org/