W3C

Experter samlas på W3C-möte för att diskutera utmaningar för framtidens webb

Tim Berners-Lee inledningsanförande fokuserar på riktning för W3C:s arbete, HTML i webbläsare

Arbetsmöten, paneldebatter och informella debatter är viktiga för att samla intressenter och fokusera på tekniska behov

Kontaktpunkt Amerika, Australien --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447
Kontaktpunkt Europa, Afrika och Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Kontaktpunkt Asien --
Fumihiro Kato <fumi@w3.org>, +81.466.49.1170

(finns också på engelska och franska; dessutom i översättningar till andra språk)http://www.w3.org/ -- 21 oktober 2008 -- World Wide Web Consortium, den ledande organisation för utveckling av webbstandarder, håller sitt årliga tekniska möte under denna vecka i närheten av sitt europeiska högkvarter i Frankrike.

Fler än 350 programvaruingenjörer, utvecklare och andra experter inom ett brett spektrum av teknologier (såsom HTML, XML, CSS, mobila webben, semantiska webben och video-på-webben) samlas för att diskutera en uppsättning utmaningar för utvecklingen av webbstandarder. Genom gemensamma möten, paneldebatter och korridorsamtal skapar deltagarna en gemensam uppfattning om dessa utmaningar, vilket är ett viktigt steg i utvecklingen av webbstandarder som säkerställer att webben fortsätter vara öppen, interoperabel och tillgänglig för alla. W3C tackar Nokia, vars generösa stöd som platinasponsor har bidragit till att detta möte kunde genomföras.

Tim Berners-Lee, W3C:s ledare och webbens uppfinnare, kommer att den 22 oktober hålla ett inledningsanförande och en diskussion om W3C:s inriktning under kommande år, och om hur webbtillämpningar, dokument och data konvergerar. I anförandet kommer Berners-Lee också att dela med sig av sina tankar om hur HTML kommer att användas i webbläsare, och om hur HTML- och XML-världen kan lära av varandra.

Tekniska experter från W3C och från W3C:s medlemmar (såsom CWI, DERI Galway, Fundacion CTIC, Google, IBM, INRIA, IWA-HWG, Mark Logic, Mobileaware, NICTA, OMTP, Openstream, Opera Software, Oracle, TopQuadrant, University of Amsterdam, University of Edinburgh och Vodafone) kommer att ge presentationer och demonstrationer som en del av en omfattande agenda, innefattande bl.a.:

Minnesanteckningar från plenariedagens sessioner kommer att vara allmänt tillgängliga, och deltagare uppmanas att blogga under evenemanget. Media som vill täcka detta arrangemang bör kontakta w3t-pr@w3.org för att få information om hur man kan deltaga fysiskt eller på distans.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C är ett internationellt konsortium där konsortiets medlemmar, en heltidsanställd stab och andra intresserade arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C:s huvudsakliga verksamhet är att ta fram webbstandarder samt riktlinjer, råd och anvisningar som säkerställer webbens långsiktiga tillväxt. Fler än 400 organisationer är medlemmar i konsortiet. W3C drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan, samt har ytterligare regionala kontor världen runt. Mer information finns på http://www.w3.org/