W3C

W3C hälsar utvecklare välkomna till WWW2009 i Madrid

Mobila komponenter och sociala webben är teman på W3C:s spår "One Camp A Day"

Kontaktpunkt Amerika, Australien --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 eller +1.617.253.2613
Kontaktpunkt Europa, Afrika och Mellanöstern --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33 6 76 86 33 41

(finns även på engelska och franska; dessutom i översättningar till andra språk)http://www.w3.org/ -- 7 april 2009 -- World Wide Web Consortium (W3C) inbjuder deltagare vid WWW2009-konferensen liksom utvecklare i Spanien att deltaga i W3C-spåret som nu hålls i ett nytt format. För första gången kommer W3C att den 23 och 24 april organisera två "läger" där utvecklare kan diskutera aktuella teman i webbutveckling, och skriva kod. I Mobile Widgets camp och Social Web camp kommer diskussioner att stimuleras och konkreta resultat tas fram, t.ex. i form av fungerande gränssnittskomponenter för mobil användning, och verktyg för den semantiska webben.

W3C inbjuder nu alla att komma med förslag till diskussioner via wikisidor för spåren, och diskutera utförligare på ett twitterspår (#w3ctrack). De som skall deltaga i W3C-spåret får en speciell rabatt på konferensavgiften (information finns på registreringssidan och på webbsidan för W3C-spåret).

Utöver W3C-spåret kommer Tim Berners-Lee, W3C:s direktor och webbens uppfinnare, att hålla ett inledningsanförande under titeln "Twenty Years: Looking Forward, Looking Back" på onsdagen den 22 april, följt av en presskonferens.

Alla arrangemangen äger rum på Palacio Municipal de Congresos Campo de las Naciones i Madrid, Spanien.

Om World Wide Web Consortium [W3C]

W3C är ett internationellt konsortium där konsortiets medlemmar, en heltidsanställd stab och andra intresserade arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C:s huvudsakliga verksamhet är att ta fram webbstandarder samt riktlinjer, råd och anvisningar som säkerställer webbens långsiktiga tillväxt. Fler än 400 organisationer är medlemmar i konsortiet. W3C drivs gemensamt av MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) i USA, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) med högkvarter i Frankrike, och Keio University i Japan, samt har ytterligare regionala kontor världen runt. Mer information finns på http://www.w3.org/