W3C

Presentationsmaterial: Mobile Web Initiative - vad är det?


Titel:
Mobile Web Initiative - vad är det?
Presentatör:
Olle Olsson, Svenska W3C-kontoret
Kontext:
W3C/Sverige seminarium
Datum:
2005-11-29
Tid:
15:00-16:30
Plats:
SICS, Electrum, Kistagången 16 / Isafjordsgatan 22, KISTA
Sammanfattning:

Ett område där World Wide Web Consortium nu startat arbete är den mobila webben. W3C:s insatser inryms inom det som kallas "Mobile Web Initiative" (MWI), där W3C tillsammans med ett antal viktiga intressenter från industrin samverkar för att vi ska kunna använda mobiltelefoner och andra liknande apparater för att kunna enkelt komma åt innehåll på webben.

 

Mobiltelefoner har etablerat sig som en om inte nödvändig så åtminstone mycket praktisk apparat i vårt dagliga liv. Dess användningspotential kan vi änu inte överskåda --vi använder den för samtal och SMS, som addressbok och kalender, som spelmaskin och mycket annat. Men som instrument för att nå ut på webben har den inte riktigt blivit mogen än. Här finns det behov att förfina användning av grundläggande webbteknologier så att telefonen på ett smidigt sätt ger tillgång till information och tjänster på webben, samtidigt som informations- och tjänsteleverantörer på ett kostnadseffektivt sätt kan tillhandahålla sitt utbud över så många olika apparater som möjligt.

 

I denna presentation ges en översikt över vilka problem som MWI fokuserar på, vilka resultat som ska komma fram, och hur vägen till målet ser ut.

Bilder:
pdf (2,2 MB)

Last modified: Mon Dec 12 14:46:07 W. Europe Standard Time 2005