Om World Wide Web Consortium

SICS

SICS är ett av de lokala W3C-kontoren i Europa, Afrika och Asien.

W3C:s huvudnoder ligger i USA, Frankrike och Japan.
Nyhetsbrev


[info om nyhetsbreven]

W3C

Nyheter 2002-08-29


Utgåvan innehåller annonseringar om några kommande evenemang, nationellt och internationellt, samt information om nya översättningar av W3C Recommendations.

InnehållW3C-kontoret arrangerar seminarier om webb-teknik

P3P och tillgänglighet


Vi kommer att arrangera två seminarier/workshops i höst.

  • 9:e oktober: seminarium om personlig integritet ("privacy"), teknik-, behov- och begreppsmässiga frågor. Vi får bl.a. höra Rigo Wenning informera om W3C:s arbeten med P3P ( Platform for Privacy Preferences). Rigo är en av de som drivit arbetet med att ta fram standarden P3P, en standard som gör det möjligt att skydda en användare vid besök på olika webb-platser.
  • 29:e oktober: workshop om tillgänglighet ("accessibility") på webben. Vi vill få frågan belyst från olika perspektiv, som behov, teknologi, regleringar, förordningar, utbildning och forskning, samt W3C:s rekommendationer i området WAI/accessibility.

Mer information om detaljer i evenemangen publiceras inom kort, men boka redan nu in dagarna. Båda evenemangen äger rum i Kista.


XML-dagen 2002 i Stockholm

'Web Strategies for the Next Generation Internet Applications'


XML-dagen ("XML Day") i Stockholm 2002, en en-dags konferens och utställning, äger rum den 8:e oktober på Ingenjörshuset. Temat för dagen är "web services", och ett antal presentationer belyser detta spännande område.

Från W3C (World Wide Web Consortium) kommer Rigo Wenning, som kommer att presentera P3P, Platform for Privacy Preferences.

Dessutom kommer ett block med tillämpningserfarenheter, "XML Case Studies", där ett antal användarorganisationer berskriver sina erfarenheter av att använda XML. I detta block ingår också en paneldebatt om XML:s användning i den offentliga sektorn.

Mer information finns på arrangörens sida XML European Day 2002 Stockholm


WWW2003 i maj 2003

The Twelfth International World Wide Web Conference


Den stora internationella webb-konferensen, "International World Wide Web Conference", kommer nästa år att äga rum 20-24 maj 2003 i Budapest (Ungern). Information finns tillgänglig på WWW2003 hemsida. Om du vill skicka in ett papper att presenteras, så kom ihåg att det måsta ske senast den 15:e november 2002.


Ytterligare WAI-dokument på svenska

WCAG Checklistor


Vi är glada att kunna erbjuda två svenska översättningar av W3C/WAI-dokument:

Det är två bekväma sammanställningar av checkpunkter för tillgängligt webb-innehåll, dvs sammanfattar innehållet i Riktlinjer för utformning av innehåll på webben, version 1.0 Dessa två nya översättningar har tagits fram av Joakim Löfkvist i samarbete med den svenska W3C-kontoret.


Ni inbjudes att besöka vår webbplats.

Valid HTML 4.0!